nedeľa 2. novembra 2014

Jablková štrúdľa

Ak máte aj vy radi, keď vás sychravé a chladné jesenné počasie prinúti sadnúť si k čaju s koláčikom a dobrou knižkou, túto štrúdľu si jednoducho zamilujete. Pri vymýšľaní tohto receptu, som bola inšpirovaná Zuzkou (slávnou Zuzkou, keďže tých Zuzaniek poznám už veľmi veľa J), ktorá chcela zdravý recept na lístkové cesto. Tak Zuzi, zdravšia štrúdľa už snáď nie je ani v mojich snoch :D. Chuťou mi skôr pripomína jablkové pité, ktoré takto môžem mlsať bez výčitiek.


Suroviny:
ovsená múka (1 a 1/2  šálky)
sušienky (Hobbit, 2 ks, rozsekané v mixéri)
špaldová múka (4 PL)
soľ (štipka)
vajce (1 ks)
med (2 PL)
olivový olej (1 PL)
mlieko (4 PL)
jablká (4 ks, nastrúhané)
škorica (asi tak 2 PL)
podľa chuti slivky, oriešky, hrozienka... (ja som volila slivky)

Postup:
Všetky suroviny okrem jabĺk, škorice a sliviek som si zmiešala v miske a vytvorila sa mi hmota, ktorú som položila na mikroténový sáčik, na vrch som položila druhý mikroténový sáčik a vyvaľkala na cesto...hrubé asi 0,5 cm. Naň som poukladala postrúhané jabĺčka, nasypala škoricu a kúsky sušených sliviek. Zrolovala ako klasickú štrúdľu a dala piecť na 200 °, cca 25-30 minút.


Prajem dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára